Афанасьєва перевели з колонії в одиночну камеру – адвокат

Дата: 09 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Українця Геннадія Афанасьєва, який відбуває покарання у колонії-25 в російському Сиктивкарі, перевели в одиночну камеру.

Тепер він перебуває у Єдиному приміщенні камерного типу, розташованому в селищі Микунь, за сто кілометрів від Сиктивкара, передає “Крим. Реалії” з посиланням на адвоката кримчанина Олександра Попкова.

За його словами, мова йдеться серйозне посилення умов утримання Афанасьєва.

“Це будуть 24 години проведені в закритій одиночній камері. Переведення було очікуваним, до цього вели всі проведені в Афанасьєва обшуки”, – повідомив Попков.

Ольга Афанасьєва, мати ув’язненого, повідомила, що захист її сина буде оскаржити суворість умов утримання Геннадія.

“Він (Афанасьєв – ред.) вже написав низку скарг, вимагає провести перевірку знайденої у нього сім-карти (знайдена у камері сім-карта стала підставою для переведення – ред.), встановити її власника, довести, що Гена нею не користувався. Це рішення було незаконним. Але на це потрібен час, а його умови будуть дуже важкими”, – сказала Ольга Афанасьєва.

Вона додала, що в Єдиному приміщенні камерного типу, куди переводять її сина, немає можливості побачень, дзвінків, передач і листів.

Нагадаємо, 12 лютого має відбутися суд, на якому захист Афанасьєва оскаржить умови утримання.

3 лютого стало відомо, що у камері Афанасьєва провели обшук та вилучили начебто знайдену там сім-карту, яку ув’язненим заборонено мати. Відомо, що у Афанасьєва уже є десять дисциплінарних стягнень. 

Пізніше адвокат повідомив, що з Афанасьєвим немає зв’язку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter