Свідок, що відмовився свідчити проти Сенцова, боїться за своє життя

Дата: 04 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Геннадій Афанасьєв, який у суді над Олегом Сенцовим і Олександром Кольченком відмовився від своїх свідчень, побоюється за своє життя.

Про це розповів його адвокат Афанасьєва Олександр Попков, повідомляє “Медиазона“.

Як розповів Попков, зараз Афанасьєв “дуже заляканий” і “боїться усього”.

“Він каже, що обдумано зробив свою заяву у суді, що ніяких терористичних груп не існувало. Це все фантазії слідства, які він підписував, не дивлячись. Його били, катували, погрожували, знущалися”, – розповів адвокат, стверджуючи, що Геннадій Афанасьєв побоюється за своє життя і здоров’я.

“Зараз на нього не тиснули, але після відмови від свідчень у суді сказали, що “поїдеш далеко”… Він просив передати, що дуже шкодує і вибачається перед Сенцовим і Кольченком за те, що був змушений дати такі свідчення проти них”, – додав адвокат.

За словами адвоката, Афанасьєва “сильно зламало те, що Чирній (інший засуджений у цій справі) на очних ставках обмовлював і його, і Сенцова”.

Нагадаємо, слідство в Росії раніше запевняло, що йому вдалося отримати свідчення від двох фігурантів справи – Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія, які назвали себе співучасниками злочинної змови разом із Сенцовим. Наприкінці грудня минулого року Геннадій Афанасьєв отримав сім років позбавлення волі.

Однак на судовому засіданні у справі Сенцова і Кольченка Афанасьєв заявив, що обмовив підозрюваних, не витримавши тортур.

Нагадаємо, в травні 2014 року антифашист і громадський активіст Олександр Кольченко і кінорежисер Олег Сенцов були затримані в Криму представниками російських спецслужб. Після цього їх етапували до московського СІЗО “Лефортово”. У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані є “членами диверсійно-терористичної групи “Правого сектору”. За версією слідства, група планувала здійснювати диверсійно-терористичні акти в Сімферополі, Ялті та Севастополі і знищувати об’єкти інфраструктури. Затримані та їхні адвокати вважають звинувачення абсурдними і політично вмотивованими. Слухання у справі відбуваються у Північно-Кавказькому окружному військовому суді Ростова-на-Дону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter