Адвокати Стерненка хочуть перевести його в СІЗО Києва з міркувань безпеки

Дата: 23 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Адвокат Масі Найєм, який є представником активіста Сергія Стерненка в справі щодо нападу на нього у 2018 році та самооборони, подав клопотання про переведення заарештованого сьогодні Стерненка з Одеси до Києва.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці адвокатського об’єднання “Міллер”, членом якого є Найєм.

Сергій Стерненко в суді. Фото: Максим Пшибишевський

За цими даними, захист Сергія Стерненка остерігається агресії щодо нього в СІЗО.

“Як неодноразово зазначалося, за нападом на українського активіста Сергія Стерненка стояли представники правоохоронних органів міста Одеси. Саме тому перебування Сергія в Одеському СІЗО, куди його доправили після оголошення вироку, несе реальну загрозу його життю та здоров’ю”, ­– йдеться в повідомленні.

Адвокати також повідомили про намір низки народних депутатів подати аналогічні заяви до керівництва Одеського СІЗО.

23 лютого Приморський районний суд визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними в справі про викрадення у 2015 році депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича.

Їм присудили по сім років і три місяці позбавлення волі з конфіскацію половини майна. Серед обтяжувальних обставин суддя назвав те, що Стерненко “негативно ставиться” до партії, до якої належав викрадений (“Довіряй справам” мера Одеси Геннадія Труханова). До оскарження рішення Стерненко перебуватиме під арештом у СІЗО, його взяли під арешт прямо в залі суду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter