“Адвокатська палата Республіки Крим” стала на захист адвоката Едема Семедляєва

Дата: 13 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

12 листопада в окупованому Сімферополі Рада “Адвокатської палати Криму” встановила, що адвокат Едем Семедляєв зазнав тиску та неправомірних дій з боку співробітників МВС у Криму.

Про це йдеться у рішенні “Адвокатської палати Республіки Крим”.

Джерело: “Кримська солідарність”

Семедляєв звернувся до асоціації із захисту прав адвокатів зі скаргою на дії російських силовиків після його затримання біля відділу поліції у Сімферополі 25 жовтня.

Після розгляду скарги правозахисники прийняли рішення:

“1) звернутися до Генерального прокурора РФ, Міністра внутрішніх справ держави-окупанта, прокурора Республіки Крим, Міністра внутрішніх справ по Республіці Крим з метою організації перевірки та вжиття передбачених законом заходів реагування;

2) Поінформувати про неправомірний вплив на адвоката Едема Семедляєва Президента Російської Федерації Володимира Путіна, Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової, Повноважного представника Президента Російської Федерації в Південному федеральному окрузі Володимира Устинова, “голову” Республіки Крим Сергія Аксьонова, Президента Федеральної палати адвокатів Російської Федерації.

3) Довести це рішення до відома адвокатської спільноти”, – йдеться у документі.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України також засудило дії РФ в окупованому Криму стосовно Семедляєва. 

Про це йдеться на фейсбук-сторінці відомства.

Російські окупаційні режими в Криму незаконно засудили адвоката Едема Семедляєва до 12 діб адміністративного арешту та 4000 російських рублів штрафу за нібито “непокору законним вимогам співробітників поліції”. Насправді ж такі дії РФ пов’язані з його професійною діяльністю як адвоката щодо захисту громадян України у політично мотивованих справах, які систематично фабрикуються силовими відомствами держави-окупанта”, – наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 11 листопада “Центральний районний суд Сімферополя” визнав винним адвоката в адмінправопорушеннях за двома протоколами, який склали у “відділку поліції”. 

Захист Семедляєва збирається оскаржити рішення незаконних “суддів” протягом трьох днів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter