Адвокатку, яка 10 років захищала проросійських діячів, арештували за підозрою в держзраді в залі суду

Дата: 06 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Галицький районний суд Львова відправив під варту без права внесення застави адвокатку Світлану Новицьку, відому захистом проросійських політичних діячів. 

Про це з посиланням на ухвалу повідомляє “Судовий репортер”. 

Фото: “Судовий репортер”

Новицька працює адвокаткою 20 років, з яких 10 спеціалізується на так званих політичних справах: захищає громадян України, яким закидають державну зраду, зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, сприяння терористичній діяльності “ДНР” / “ЛНР”, колабораціонізм тощо.

Приводом для її переслідування стали публічні висловлювання, зокрема в судових засіданнях. До прикладу, захищаючи політичну експертку Інну Іваночко, адвокатка стверджувала, що в Україні із 2014 року юридично не було війни, а тільки Антитерористична операція й указами президента вводили воєнний стан на певний період у низці областей, що, на її думку, не те саме, що війна.  

У матеріалах справи є 10 відеороликів з так званими юридичними консультаціями, які Новицька записала для ГО “Центр свободи слова”, близько 150 сторінок протоколів судових засідань з виступами адвоката, а також протокол за результатами негласної слідчої (розшукової) дії зняття інформації з електронних інформаційних систем — листування в месенджерах.

Винною себе Новицька не визнає. 

Нагадаємо, що підозру отримала адвокатка з Мелітополя, яка в окупації працює “суддею”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter