Адвокатка родини Гандзюк: Розкриваючи деталі розслідування, генпрокурор шкодить слідству

Дата: 04 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Генеральний прокурор Юрій Луценко шкодить слідству в справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк, розкриваючи деталі розслідування.

Про це в ефірі “Громадського” заявила адвокатка родини Гандзюк Євгенія Закревська.

“Я взагалі не вважаю нормальним розголошувати інформацію, яку розголошує генеральний прокурор. Є стаття Кримінального кодексу, яка, власне, говорить, що не можна цього робити”, – сказала вона.

Її дивує впевненість генпрокурора в його заявах щодо встановлення всіх фігурантів справи Гандзюк у той час, як “немає навіть першого кроку – вручення підозри і затримання людини”.

Також Закревська запевнила, що про причетність Олексія Левіна, про підозру якому 4 грудня заявив Луценко, “було відомо давно”.

“І відповідно питання: чому його не було затримано поліцією безпосередньо в той момент, коли було встановлено його причетність, а це було в серпні місяці зроблено, коли було затримано частину виконавців. Я не розумію, чого його не було затримано до того, як він утік”, – сказала вона.

Закревська також озвучила ймовірні мотиви вбивства Гандзюк – перешкоджання корупційним схемам у різних сферах.

Зокрема, вона згадала про незаконну вирубку лісу, коли в травні 2018-го внаслідок підпалу з метою майбутньої зачистки частково згоріло 600 гектарів лісу. Винних у цьому злочинні досі не знайдено.

Окрім того, Закревська згадала про схеми, які убезпечували від перевірок щодо перевантаження вантажні авто.

“Катя дуже ефективно організовувала протидію цьому, коли приїжджали і змушували перевіряти всіх підряд. Це теж дуже великі гроші”, – сказала вона.

Нагадаємо, громадська активістка та керівниця справами Херсонського міськвиконкому Катерина Гандзюк померла 4 листопада внаслідок нападу на неї в Херсоні 31 липня. Тоді на неї вилили літр сірчаної кислоти і вона дістала опіки 40% тіла.

Наразі арештовано шість осіб. П’ятеро з них – учасники АТО, розвідники “Української добровольчої армії”. Шостим підозрюваним є помічник депутата Ігор Павловський, якого активісти називають посередником між виконавцями і замовником.

4 грудня генпрокурор повідомив про оголошення підозри сьомому фігуранту справи – Олексію Левіну, який раніше відсидів за серійні вбивства, а також був помічником депутата Херсонської обласної ради.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter