Адвокатів каратимуть за неетичні висловлювання та недостовірну інформацію

Дата: 13 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Адвокатів каратимуть за розповсюдження недостовірної інформації та неетичні висловлювання.

Про це повідомляє видання “Закон і Бізнес” з посиланням на Національну асоціацію адвокатів України (НААУ).

Повідомляється, що 11 травня робоча група напрацювала зміни до Правил адвокатської етики. Вони враховують практику кваліфікаційно-дисциплінарних комісій та рішення Ради адвокатів України. 

Відповідно до правил, неетичні висловлювання адвокатів на адресу один одного, поширення недостовірної інформації визнаються як підстава для дисциплінарної відповідальності.

“Правила адвокатської етики є основоположним документом, яким адвокатура має керуватися разом з законодавством. Це кодекс професійних стандартів і правил з механізмами відповідальності за їхні порушення. Саме наявність таких Правил надає особливий статус адвокатурі як самоврядному інституту”, – наголосив під час засідання заступник голови НААУ Валентин Гвоздій.

Він вважає, що правила мають еволюціонувати в бік чіткості формулювань та уніфікації застосування. Вони мають не лише передбачати відповідальність, а й надавати захист від безпідставного тиску на адвокатів з боку скаржників.

В НААУ кажуть, що чинна редакція Правил відповідає європейським стандартам і, зокрема, кодексу Ради адвокатських і правничих товариств Європи (ССВЕ). Водночас, відповідність вимогам найбільшої професійної організації в Європі не означає відсутність потреби у подальшому вдосконаленні цих правил та уточненні їх з врахуванням українських реалій.

Як раніше повідомлялося, розгляд проектів змін до Правил адвокатської етики, установчих документів НААУ та ВКДКА, ВРКА заплановано на черговому засіданні Ради адвокатів України 26–27 травня у місті Мукачево. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter