Адвокати у справі Ноздровської просять гарантувати їм безпеку

Дата: 11 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Захисники Анастасії Ноздровської – доньки вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської – заявляють про психологічний тиск і стеження за ними.

Про це адвокати Таміла Ульянова і Олександр Панченко розповіли під час сьогоднішньої прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

Таміла Ульянова і Олександр Панченко. Фото: Громадське

“Останні чотири дні за нами їздять якісь машини, постійно ходять якісь люди. Причому вони цього не приховують. Це неприємно і трохи навіть страшно, бо ми не знаємо, хто це, чи зацікавлений в тому, щоб зробити нам погано чи не погано. Але те, що люди не укриваються і показують, що ми тут, ми спостерігаємо – це насторожує”, – підкреслив Панченко.

За словами Ульянової, в соціальних мережах їх рідним і друзям пишуть невідомі люди, які намагаються дізнатися інформацію про їх особисте життя.

“Представляються завжди представниками правоохоронних органів. Перевіряти кожного в нас немає часу і немає можливості”, – зазначила юристка.

Адвокати вже підготували відповідну заяву до правоохоронних органів, однак наразі ще не звернулися до них. Сьогодні вони зробили публічну заяву з проханням гарантувати їм безпеку, як потерпілій стороні у судовому процесі з приводу вбивства правозахисниці.

Нагадаємо, тіло юристки Ірини Ноздровської 1 січня знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. У Ноздровської залишилися донька і матір літнього віку.

Ірина Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року у селі Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув’язнення. Його захист подав апеляцію. 27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Россошанський все ще може вийти на волю за амністією.

За підозрою у вбивстві Ірини Ноздровської 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. Наступного дня Вишгородський районний суд заарештував чоловіка на 60 діб без права внесення застави.

Адвокати та рідні вбитої правозахисниці мають сумніви у тому, що Юрій Россошанський є реальним виконавцем злочину. Втім у Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці.

Під час судового засідання Россошанський свою провину у вчиненні злочину не визнав. За словами дружини підозрюваного, чоловік залишив родині дві записки, в яких говорить про те, що не вбивав Ноздровську, але візьме вину на себе, щоб ніхто не чіпав родину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter