Адвокати розповіли про можливий обмін Сущенка та Вишинського

Дата: 05 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Адвокат головного редактора “РИА Новости Україна” Кирила Вишинського не виключає його обміну на засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомила “Українська правда”.

Він повідомив, що з ним погодився й адвокат Сущенка.

“Кирило Вишинський зробив у п’ятницю відповідну заяву, він розуміє, що є “предметом” для обміну, що це була спецоперація, підготовлена під певний момент. Ми добре це бачимо. Кирило й прийняв рішення про вихід із громадянства України, виходячи з цієї позиції”, – зауважив Доманський.

Також він зазначив, що вчора його підзахисний надіслав до адміністрації президента заяву про вихід з українського громадянства.

У свою чергу адвокат Сущенка Марк Фейгін повідомив, що російська влада також хоче обміну Вишинського.

“Наскільки мені відомо, Москва справді бажає отримати Вишинського на батьківщину, таке ж бажання українське керівництво висловлює щодо Романа Сущенка”, – підкреслив він.

Нагадаємо, що вчора в Росії українському журналісту Роману Сущенку винесли вирок – 12 років позбавлення волі.

Кореспондента інформагенції Укрінформ у Франції Романа Сущенка ще у вересні 2016 року затримали в Москві під час приватної поїздки. ФСБ назвала його кадровим службовцем головного управління розвідки Міноборони України, який нібито збирав секретні відомості про діяльність російських Збройних сил і Росгвардії.

15 травня цього року Кирилу Вишинському оголосили про підозру в злочині за ч. 1 статті 111 Кримінального кодексу України (“Державна зрада”). Керівник видання розцінив своє затримання як провокацію і заявив про процесуальні порушення під час обшуків, які проводило СБУ. Він вважає справу проти нього “тиском на свободу слова в Україні”.

Раніше українське МЗС не відкидало можливості обміну Вишинського на Олега Сенцова. 

 

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter