Адвокат Сенцова оскаржив вирок

Дата: 04 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Захист Олега Сенцова оскаржив вирок, яким українського режисера засуджено до 20 років колонії у справі про підготовку терактів у Криму.

Про це російському “Інтерфаксу” повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

Я прошу скасувати вирок і виправдати Олега Сенцова в повному обсязі“, – сказав він.

У своїй скарзі адвокат вказує на несправедливість судового рішення, допущені процесуальні порушення і невідповідність фактичних даних відомостям, що наведені в рішенні судді.

Також я звертаю увагу на те, що суд в повній мірі не врахував особу мого підзахисного“, – сказав адвокат.

Верховний суд РФ розгляне апеляційну скаргу не раніше жовтня 2015 року.

Нагадаємо, в травні 2014 року антифашист і громадський активіст Олександр Кольченко і режисер Олег Сенцов були затримані в Криму представниками російських спецслужб. Після цього їх етапували до московського СІЗО “Лефортово”. У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані є “членами диверсійно-терористичної групи “Правого сектора”. За версією слідства, група планувала здійснювати диверсійно-терористичні акти в Сімферополі, Ялті та Севастополі і знищувати об’єкти інфраструктури. Затримані та їхні адвокати вважають звинувачення абсурдними і політично мотивованими.

31 липня головний свідок обвинувачення Геннадій Афанасьєв повідомив, що відмовляється свідчити, та сказав, що попередні свідчення давав під тиском і обмовив затриманих.

25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, а Кольченка – до 10. 

Відомі європейські режисери, серед яких – Анджей Вайда та Кшиштоф Зануссі, у своєму зверненні закликали звільнити і реабілітувати Сенцова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter