Адвокат Надії Савченко розповів, як можна відпустити її до ПАРЄ

Дата: 21 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Для того, щоб українську льотчицю Надію Савченко відпустили до Страсбурга як делегата ПАРЄ від України на відкриття сесії 26 січня, голова ПАРЄ Анна Брассер може виступити поручителем Надії перед судом.

Як повідомив “Русской службе новостей” адвокат Савченко Марк Фейгін, слідству необхідно змінити запобіжний захід Савченко і відпустити її на сесію у ПАРЄ.

Можливо, Брассер виступить поручителем перед органами попереднього слідства, щоб її як делегата ПАРЄ відпустили 26 січня в Страсбург. Статут Ради Європи, безумовно, передбачає неможливість притягнення особи, якщо вона делегат ПАРЄ, до кримінальної відповідальності. Тим більше, відносно неї ніякого рішення суду не винесено, і вона користується презумпцією невинуватості“, – сказав він.

Раніше голова ПАРЄ звернулася з відповідним листом до спікера Держдуми і попросила звільнити Надію Савченко до початку сесії асамблеї.

Нагадаємо, адвокат української льотчиці Ілля Новіков вчора повідомив, що в російському СІЗО думають про те, щоб почати годувати її примусово. Також він додав, що за п’ять тижнів голодування в російському СІЗО Надія втратила 15 кг.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter