Адвокат кримського політв’язня Костенка проситиме дострокового звільнення

Дата: 16 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Адвокат кримського майданівця Олександра Костенка, що відбуває ув’язнення в колонії Кіровській області, Дмитро Сотников подасть на умовно-дострокове звільнення в квітні.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“У нас з’явилася можливість подавати на умовно-дострокове звільнення Олександра Костенка – з 6 квітня. Плюс до цього важлива принципова можливість його екстрадиції в Україну. Важливий факт, що до Саші недавно пропустили генконсула України Брескаленко (радника з консульських питань – ред.), тим самим де-факто визнавши його українське громадянство”, – сказав Сотников.

За його словами, Брескаленко обіцяв допомогти з оформленням клопотання про екстрадицію Костенка в Україну.

Крім того, адвокат продовжує займатися касацією до Верховного суду Росії на вирок Костенка, а також скаргою на відмову порушити кримінальну справу “Костенко проти ФСБ” за застосовані щодо нього тортури.

Складним залишається стан здоров’я Костенка. Операція на руці, зламаній співробітниками ФСБ під час тортур, проведена після оголошення вироку в Криму, до поліпшення не привела. Зараз Олександру пропонують зробити другу операцію в медсанчастині колонії. Але Костенко не хоче “знову різати”, просить про можливість показати хвору руку цивільним лікарям в клінічних умовах.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 року Костенко був викрадений біля дверей власного під’їзду в Сімферополі невідомими людьми, які виявилися співробітниками ФСБ. Пізніше вони сказали, що це було не викрадення, а затримання. На наступний день оперативники ФСБ змусили його написати явку з повинною з визнанням, що він, перебуваючи в Києві на Майдані, 18 лютого 2014 року нібито кинув у співробітника “Беркута” камінь, який поставив тому синець на передпліччі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter