Адвокат Саакашвілі заявляє, що його підзахисного хочуть убити в тюремній лікарні

Дата: 25 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Грузинське міністерство юстиції погодилося перевести Міхеїла Саакашвілі до тюремної лікарні, де, за інформацією його адвоката, колишнього президента країни хочуть убити. 

Про це на брифінгу розповів Ніка Гварамія, повідомляє “Новости Грузия”.

Фото: Maciej Luczniewski / Zuma / TASS

Лікарі ще минулого тижня заявляли, що Саакашвілі необхідна госпіталізація до багатофункціональної клініки змішаного типу, а не до тюремної лікарні. Для стабілізації стану колишнього президента в п’ятницю, 23 жовтня, йому зробили переливання крові.

“Переведення до тюремної лікарні буде пов’язане з проблемами безпеки, і, за нашою інформацією, ці проблеми будуть імітовані нинішньою владою країни. Буде так званий імітований бунт, який закінчиться ліквідацією Міхеїла Саакашвілі”, – запевнив Гварамія. 

За словами захисника, наразі існує серйозний ризик зупинення серця експрезидента, який живе з таласемією – спадковим захворюванням крові, що характеризується продукцією аномального гемоглобіну.

“У клініці (де має лікуватися Саакашвілі. – Ред.) повинна бути кардіологічна служба другого рівня. Зокрема, інтервенційна кардіологія, лабораторія ангіокардіології, імплантація кардіостимулятора ендокарда, імплантація і катетерна абляція, лікування стенокардії та тромботичних ускладнень. У тюремній лікарні це неможливо”, – каже Гварамія. 

Заяви про заплановане в тюремній лікарні вбивство Саакашвілі прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вже назвав брехнею. 

Саакашвілі опинився за ґратами 1 жовтня. Як переконують грузинські правоохоронці, до країни він потрапив через порт Поті, куди прибув з українського порту Чорноморськ на кораблі, завантаженому молочними продуктами. У Грузії Саакашвілі заочно засудили до трьох та шести років у справі про перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Гиргвліані та в справі про побиття 2005 року депутата парламенту Валерія Гелашвілі.

Після ув’язнення Саакашвілі президент Володимир Зеленський заявив, що питанням його повернення займатимуться “всі інституції”, зокрема МЗС і посольства, які працюють в обох країнах. У відповідь на це грузинська влада говорить, що підстав для видавання експрезидента, який має громадянство України, немає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter