Адмінсправу проти активіста Стерненка за акцію на пам’ять про Гандзюк закрили

Дата: 30 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Дніпровський суд Києва закрив адміністративну справу проти активіста Сергія Стерненка за проведення акції на пам’ять про вбиту херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Про це повідомляє видання The Insider.

Акція, за яку хотіли покарати активіста 

Судовий розгляд у справі назначили на наступний день після проведення акції під стінами Міжнародного виставкового центру, де відбувався форум президента України Петра Порошенка. У суді активіст захищав себе сам.

“Він посилався на положення Конституції та Конвенції з прав людини, а також на рішення Європейського суду з прав людини”, – повідомили журналісти видання.

Суддя закрила справу “у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення”. Сам Стерненко прокоментував рішення суду як найкращу оцінку діям поліцейських, які складали протокол.

“В Україні не мають права нікого переслідувати за висловлення своєї думки та за проведення акцій. І тих, хто причетний до складання цього ганебного для поліції протоколу, ми також продовжуватимемо запитувати: “Хто замовив Катю Гандзюк?” – сказав він.

Нагадаємо, що 30 січня поліцейські в Києві склали протокол про адмінпорушення на активіста Сергія Стерненка за акцію пам’яті вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк. Акцію Стерненко та декілька інших активістів провели під стінами Міжнародного виставкового центру, де відбувався форум президента України Петра Порошенка під назвою “Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом”. Активісти запалили фаєри та розгорнули полотно з написом “Вибачте, так а хто замовив Катю Гандзюк?”.

ДОВІДКА. Громадська активістка та керівниця справами Херсонського міськвиконкому Катерина Гандзюк померла 4 листопада внаслідок нападу на неї в Херсоні 31 липня. Тоді на неї вилили літр сірчаної кислоти і вона дістала опіки 40% тіла.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter