В Україні з’явився порадник про взаємодію з поліцією в зоні АТО

Дата: 07 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

В Україні з’явився порадник, який розкриває типові ситуації, що виникають із поліцією в зоні проведення антитерористичної операції.

Видання Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (УМДПЛ) із серії “Ти і поліція”, розраховане на тих, хто прагне до безконфліктного перебування в зоні АТО – волонтерських організацій, місцевих мешканців та інших громадян.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Район проведення АТО не має розглядатися, як територія повного всевладдя озброєних людей у формі. Попри запровадження Україною окремих обмежень прав та свобод людини, основні норми міжнародного та національного права є обов’язковими до виконання правоохоронцями та військовослужбовцями у будь-який час і у будь-якому місці”, – пишуть автори видання.

Порадник розповідає про 10 варіантів зустрічі з правоохоронцем в зоні АТО, містить 10 правил безконфліктного спілкування з озброєною людиною у формі, 10 порад на випадок катування, розкриває 10 заборон у застосуванні правоохоронцями спецзасобів та вогнепальної зброї. Видання також має поради для ув’язнених в ізоляторі тимчасового тримання, поради, як допомогти знайомому при порушенні його прав поліцією, а також поради автомобілісту щодо пересування в районі ведення АТО.

Отримати брошуру може кожен безкоштовно за цим посиланням, або надіславши на е-адресу: umdpl.association@gmail.com свою поштову адресу, номер відділення Нової пошти, а також свої прізвище та ім’я.

Раніше асоціація УМДПЛ видала посібники “Адвокат у кишені” та “10 порад водієві”. В УМДПЛ планують також підготувати два нові порадники із цієї серії: “Поліція: притягнення до адміністративної відповідальності” та “Поліція і діти”.

Раніше експерти УМДПЛ розробили інструкцію, як можна поскаржитись на незаконні дії поліцейського. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter