95 осіб затримали у Франції через протести проти насильства з боку поліції

Дата: 06 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Під час акцій проти насильницьких дій поліцейських та планів президента Франції, які, на думку демонстрантів, обмежують громадянські свободи, затримали 95 людей. 67 працівників поліції отримали поранення.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на BFMTV.

У Франції в суботу було заплановано майже 90 акцій, і 52 350 людей підтвердили свої наміри взяти в них участь. Сутички під час протестів відбулися у Парижі, Ліоні, Діжоні та Нанті.

Протести спалахнули через закон про захист поліції, який французи назвали законом “про глобальну безпеку”. Законопроєкт пропонує криміналізувати фото- та відеозйомку поліції, яка здійснюється з метою завдання шкоди працівникам правопорядку.

Критики називають його “законом, що уб’є свободу” та вказують на те, що це перешкоджатиме як звичайним громадянам, так і журналістам знімати дії поліції під час акцій протесту, а це порушує можливість контролювати, чи не перевищує поліція свої повноваження.

Нагадаємо, що керівна коаліція в Національних зборах (нижній палаті парламенту) Франції 30 листопада відкликала статтю 24 запропонованого до розгляду законопроєкту “Про глобальну безпеку”, яка забороняє публікувати зображення поліцейських.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter