82% українців та українок за жодних обставин не готові поступитися територіями держави заради миру

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися

82% українців та українок вважають, що за жодних обставин Україна не має відмовлятися від жодних своїх територій, навіть якщо через це війна триватиме довше і будуть загрози збереженню незалежності. 

Такими є результати загальноукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології в період із 13 до 18 травня 2022 року і Опитування проводилося з дорослими (віком 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року). До вибірки не зараховувалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали закордон після 24 лютого 2022 року.

Малюнок із сайту Львівської міської ради

Так, у респондентів запитували про готовність до територіальних поступок для досягнення миру. Лише 10% опитаних вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій. У всіх регіонах України більшість населення проти будь-яких територіальних поступок.

“Навіть на сході, який зараз зазнає інтенсивних боїв, 68% проти поступок (готові на поступки лише 19%), а на півдні 83% проти поступок (готові лише 9%). Найбільше проти – у центрі (85%) та на заході (84%)”, – свідчать результати опитування.

Серед респондентів, що зараз проживають на новоокупованих територіях, 77% проти будь-яких територіальних поступок (готові на поступки 18%). Водночас серед тих, хто після 24 лютого 2022 року виїхав з територій, які були окуповані, 82% виступають проти будь-яких поступок (підтримують поступки лише 5%).

Нагадаємо, що позаштатний журналіст “Крим.Реалії” та політв’язень Владислав Єсипенко став лауреатом премії Американського ПЕН і Barbey Freedom to Write Award 2022.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter