Вісім років проведе у в’язниці “беркутівець”, який через чоловіка доньки в Криму передавав росіянам дані для ударів

Дата: 08 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Суд визнав винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних сил України в умовах воєнного стану колишнього співробітника спецпідрозділу МВС “Беркут”. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Затримали засудженого на початку поточного року на Донеччині. 

Виявилося, що в червні та вересні 2022-го чоловік надсилав своїй доньці, яка проживає в тимчасово окупованому Криму, дані про місця дислокації особового складу і техніки ЗСУ на території Покровського району. Ці дані, своєю чергою, вона передавала своєму цивільному чоловіку, який є командиром взводу одного з підрозділів росіян. 

“У чисельних повідомленнях він вимагав якомога швидше завдавати ударів по наданих ним координатах, аби вбити українських захисників з “особливою жорстокістю”. Крім того, у разі можливої окупації міста Гірника чоловік і сам обіцяв вступити до лав окупантів”, – кажуть слідчі. 

Судячи зі світлин листування, які опублікували правоохоронці, засуджений стверджував, що “сам би партизанив”, але “схрони (зі зброєю. – Ред.) ще в 14-му поздавали украм”. 

Нині засуджений перебуває під вартою. 

Нагадаємо, що на Миколаївщині жінку підозрюють у підготовці повітряного удару росіян по місту під час візиту Володимира Зеленського

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter