57-річному Дегерменджи не надають медичної допомоги. Стан чоловіка – критичний

Дата: 15 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ України вимагає звільнення кримськотатарського активіста Бекіра Дегерменджи, арештованого за підозрою у вимаганні.

З відповідною заявою на своїй сторінці у Twitter виступила спікерка міністерства Мар’яна Беца.

“Стан Дегерменджи критичний. Окупант продовжує тихо вбивати крим татар. Висловлюємо протест РФ, вимагаємо звільнення”, – наголосила вона.

У п’ятницю, 12 січня, 57-річному чоловіку продовжили арешт ще на два місяці. За словами його адвоката Едема Семедляєва, суд не враховував довідки, що підтверджують критичний стан кримськотатарського активіста.

“Стан його здоров’я, звісно, викликає побоювання. Це видно візуально і довідки підтверджують, що його стан критичний і що він не може утримуватися в СІЗО”, – цитує адвоката “Крим.Реалії”.

Донька арештованого Мавіле Дегерменджи каже, що кожен виїзд на судове засідання погіршує стан здоров’я її батька.

Бекір Дегерменджи під час одного з судових засідань. Фото: Крим.Реалії

“По-перше, це стрес, а по-друге, суди проходять на другому поверсі і йому важко підніматися на поверх, він починає задихатися”, – наводить її слова РБК-Україна.

Дівчина також зауважила, що, не зважаючи на те, що її батько лежить в медсанчастині, належної медичної допомоги йому не надають.

“Коли він був в лікарні лікарі сказали, що йому потрібна реабілітація, кожен день необхідно вимірювати тиск, через кожні 10 днів брати кров на аналізи, але нічого цього лікарі СІЗО не роблять”, – зазначила вона.

Бекіра Дегерменджи затримали 23 листопада після обшуків у Сімферополі. Підконтрольний Росії Київський райсуд заарештував його до 15 січня. Разом з ним того ж дня під арештом опинилися Казім Аметов, Асан Чапух і Руслан Трубач. Слідство інкримінує їм вимагання.

14 грудня 57-річний активіст у вкрай важкому стані потрапив до сімферопольської лікарні. Раніше було відомо, що чоловік потребував вентиляції легенів. Згодом Дегерменджи перевели з реанімації до відділення пульмонології, та через брак місць його тримали в коридорі за ширмою під наглядом охоронців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter