5 канал позиватиметься до Концерну РРТ, якщо його мовлення в цифрі не відновлять

Дата: 07 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

5 канал судитиметься з державним Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ), якщо його цифрове ефірне мовлення, відключене в ніч на 4 квітня, найближчим часом не відновлять.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Фото з відкритих джерел

Якщо цифрове мовлення каналу не відновлять найближчими днями, заяви подаватимуть в суд і в Державне бюро розслідувань.

“Державний концерн не має права навіть під час війни без попередження і пояснень відключати мовлення незалежного телеканалу”, — заявив гендиректор 5 каналу Володимир Мжельський в коментарі для ДМ.

За його словами, указ президента про обов’язкову трансляцію спільного марафону не стосується 5 каналу, оскільки мовник позаторік змінив формат і більше не є інформаційним.

“Але на всі мої листи і доводи була або стіна нерозуміння, або небажання чути. А жодної офіційної відповіді від цих установ 5 канал досі не отримав”, — сказав Мжельський.

Попри це канал віддавав половину ефірного часу на трансляцію спільного марафону, уточнив гендиректор.

Нагадаємо, що в ніч на 4 квітня КРРТ вимкнув телеканали “Еспресо”, “Прямий” та 5 канал із цифрового ефіру. Провайдер “Зеонбуд”, який зараз підпорядковується концерну, заявив, що не знає причин такого рішення.

Журналісти названих телеканалів вважають незаконним таке вимкнення, оскільки щодо цього не було рішення Нацради чи РНБО, та називають такі дії “диверсією” директора Концерну РРТ Кирила Данилова, пише видання.

Телеканали звернулися до президента з проханням втрутитись і захистити “право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова”. Для цього Концерн РРТ має відновити мовлення каналів, заявили вони.

Правозахисники вважають, що вимкнення вказаних телеканалів без будь-яких пояснень є загрозою свободі слова та демократії в Україні. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter