366 днів видимості: “КиївПрайд” випустив календар з історіями ЛГБТ-українців

Дата: 23 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

“КиївПрайд” випустив календар на 2020 рік з історіями 13 ЛГБТ-людей. 

Про це повідомили в організації. 

КИЇВПРАЙД РАДИЙ ПРЕДСТАВИТИ ВЛАСНИЙ ЛГБТ+ КАЛЕНДАР «366 ДНІВ ВИДИМОСТІ» НА 2020 РІК ІЗ 13 ГЕРОЇНЯМИ І ГЕРОЯМИ ТА…

Gepostet von KyivPride am Donnerstag, 19. Dezember 2019

Календар, який, за задумом творців, має спростувати наявні в суспільстві міфи та стереотипи щодо кожної субгрупи ЛГБТ+-спільноти, активісти створили в співпраці з ілюстраторкою Альоною Жук. Обличчями місяців стали 13 героїнь та героїв, які розповіли історії прийняття своєї ґендерної ідентичності та сексуальної орієнтації.

“Для мене участь у створенні календаря – це ще одна можливість зробити свій внесок у поінформованість суспільства. Моя робота тісно пов’язана з людьми і з ризиком заради інших. Я постійно зустрічаю нерозуміння, негативне ставлення до ЛГБТ+-спільноти. Я лесбійка, я поліцейська і я звичайна людина зі звичайним життям. Для мене вкрай важливо, щоб суспільство знало більше про реальність ЛГБТ+-спільноти”, – розповіла про свою участь у проєкті лесбійка-поліцейська Ольга.

Окрім історій ЛГБТ-людей на сторінках календаря можна знайти дані з різних досліджень, пов’язаних із сексуальною орієнтацією і ґендерною ідентичністю, та дізнатися про найважливіші дати для ЛГБТ+-спільноти. Також власники календаря першими дізнаються дату проведення наступного Маршу рівності. 

Замовити календар можна через сторінки “КиївПрайду” в соціальних мережах. Активісти наголосили, що всі отримані гроші вони спрямують на підтримку ЛГБТ-спільноти та розвиток діяльності ГО “КиївПрайд”.

Як відомо, досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Останні дослідження показали, що лише 14% українців вважають, що суспільству слід прийняти гомосексуальність своїх співгромадян. Так само погано до ЛГБТ-людей ставляться в Росії. За словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що менш ніж 5% з них мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter