30% закладів освіти усіх рівнів забезпечено укриттями, підготовка до навчального процесу триває — Монастирський

Дата: 04 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

30% закладів освіти всіх рівнів уже забезпечені укриттями, підготовка до навчального процесу триває. Найкращі показники в Одеській, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій областях, а також у Києві.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Фото з відкритих джерел

“Розуміння готовності до навчального процесу сьогодні зовсім інше. Два роки ми переживали онлайн-навчання через пандемію, наразі маємо черговий виклик – війну. Насамперед у цих умовах ми маємо дбати про безпеку дітей. Також ми розуміємо, що в частині шкіл очні заняття не розпочнуться. Йдеться про регіони, де ведуться активні бойові дії. У так званих тилових областях планується офлайн”, – сказав міністр.

За підготовку відповідають органи місцевої влади. МВС закріпило рятувальника за кожним навчальним закладом у регіонах. Цей працівник також відповідатиме за те, чи готовий заклад до нового навчального року.

Крім стану готовності укриттів, фахівці перевіряють наявність та справність систем оповіщення, стан пожежної безпеки, приділяється увага навчанню персоналу та учнів діям в умовах війни та інших надзвичайних ситуаціях.

Аби додатково убезпечити школярів, міністр рекомендував встановити в навчальних закладах кнопки виклику поліції, камери відеонагляду та огорожі шкільних територій.

Також він порадив батькам особисто відвідати школу.

“Я впевнений, батьки мають особисто переконатися, що їхня дитина буде у безпеці під час навчання, а умови перебування під час повітряної тривоги належні. Забезпечити безпеку дітей у школі значно простіше, аніж дома, бо це організований підхід і до навчання, і до безпеки”, — переконаний очільник МВС.

Нагадаємо, що згідно з попередніми результатами опитування батьків школярів, яке зараз проводять у київських закладах освіти, майже 70% обрали для дітей очну форму навчання з 1 вересня. Головна увага цьогоріч приділятиметься безпечному перебуванню дітей та працівників у закладах освіти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter