20 травня на Харківщині оголосили днем жалоби, напередодні в області загинули 11 людей

Дата: 20 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Харківській області 19 травня внаслідок обстрілів загинули 11 людей. Через це 20 травня, понеділок, у регіоні оголосили днем жалоби.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Так, окупанти зранку 19 травня завдали удару по базі відпочинку на березі водойми в селі Черкаська Лозова, де відпочивали місцеві жителі.

Серед шести загиблих – жінка на сьомому місяці вагітності. Крім того, постраждали 27 людей, серед яких восьмирічна дитина, а також два поліціянти та фельдшер швидкої, які потрапили під повторний обстріл.

Пізніше, вдень, росіяни вдарили ще й по селах Куп’янського району: загинули дві жінки та троє чоловіків. Також відомо про десятьох поранених.

Ще дві російські ракети влучили по центральній частині Харкова – у цвинтар та місце відпочинку харків’ян. Одна жінка зазнала гострої реакції на стрес.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Нагадаємо, що село Черкаська Лозова в передмісті Харкова росіяни атакували, застосувавши тактику “повторного удару”. Окупанти вже неодноразово застосовували тактику “повторних ударів” на території України.

Зокрема, у ніч із 22 на 23 березня 2024 року війська РФ завдали удару по Харкову. Коли на місце прибули екстрені служби, окупанти завдали повторного удару, унаслідок чого поранень зазнали двоє рятувальників та поліціянт. Крім того, постраждав 18-річний хлопець.

Зранку 15 березня Росія вдарила ракетами по Одесі, в місті пролунало щонайменше чотири вибухи. На місці першого влучання виникла пожежа. Рятувальники відразу прибули на місце удару й почали гасити вогонь, розбирати завали та шукати постраждалих. Під час проведення робіт РФ повторно завдала ракетного удару.

Серед загиблих ексзаступник міського голови Одеси Сергій Тетюхін, поліціянти, рятувальник Держслужби з надзвичайних ситуацій та фельдшер. Поранень зазнали 73 людини – це місцеві жителі, медики, співробітники ДСНС.

Через загрозу таких ударів уряд України змінив протоколи реагування рятувальників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter