183 дитини загинули в Україні з початку нової хвилі збройної агресії РФ

Дата: 11 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
Щонайменше 183 українські дитини загинули внаслідок повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну, ще 342 – дістали поранення.
 
Про це станом на ранок 11 квітня повідомили в Офісі генпрокурора.
 
Потерпілий унаслідок обстрілу восьмирічний хлопчик Діма в реанімації в Харкові, 10 березня 2022 року. Фото: УНІАН

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 110, у Київській – 98, Харківській – 76, Чернігівській – 54, Миколаївській – 40, Луганській – 35, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, Сумській – 16, Житомирській – 15 та в Києві – 16.

Зокрема, під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних росіянами у Ворзелі на Київщині, виявили тіло 15-річного хлопця з вогнепальними пораненнями.

14 березня внаслідок обстрілу села Розважів Вишгородського району Київської області від отриманих поранень загинули два хлопчики 12 та 14 років.

У Бородянці на Київщині внаслідок обстрілів загинула сім’я з п’ятирічною дитиною. Їхні тіла виявили лише зараз.

10 квітня через артобстріл селища в Покровському районі Донецької області 16-річний хлопець отримав поранення.

9 квітня внаслідок артилерійського обстрілу російськими військовими села Станіслав Білозерського району Херсонської області 14-річна дівчинка отримала вогнепальне поранення шиї з пошкодженням спинного мозку.

В Офісі генпрокурора наголошують, що ці дані не остаточні, оскільки триває встановлення загиблих і поранених у місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих та вже звільнених територіях.

Також у відомстві зазначили, що через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 938 закладів освіти. 87 з них зруйновано повністю.

Нагадаємо, за даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини, від початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україні загинуло 1793 цивільних та 2439 отримали поранення. Загалом від війни з Росією постраждало 4232 мирних мешканців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter