18-річну жительку Бахмута підозрюють у держзраді – дівчина передавала військовим РФ інформацію про переміщення ЗСУ

Дата: 12 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні державної зради мешканці Бахмута на Донеччині. За даними слідства, дівчина передавала російським військовим координати місць дислокації Збройних сил України. 

Про це повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури.

Впродовж травня-червня 2022 року 18-річна громадянка України за власним бажанням співпрацювала з представником одного із силових відомств країни-агресора. Через інтернет-застосунки підозрювана передавала окупантам координати місць дислокації військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України на території міста Бахмута“,   йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зафіксували 14 фактів передачі російським окупантам вказаних даних.

10 червня 2022 року дівчину затримали. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури їй повідомили про підозру  у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Правопорушниці загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у травні мешканця Рівненщини засудили до 13 років позбавлення волі за державну зраду. Чоловік визнав, що передавав росіянам інформацію про стратегічні об’єкти на території своєї області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter