11-річний українець самотужки дістався до Словаччини, бо мама мала залишитися вдома з лежачою бабусею

Дата: 07 Березня 2022
A+ A- Підписатися

До Словаччини з України самотужки дістався 11-річний мешканець Запоріжжя. 

Про це повідомили в МВС Словаччини. 

Фото: Ministerstvo vnútra SR

Словацькі посадовці, розповідаючи історію юного українця, назвали його героєм. Хлопчик дістався до країни з паспортом, що був вкладений у пакет на його руці. У подорож із залізничного вокзалу Запоріжжя до кордону зі Словаччиною він мав вирушити сам, адже його мати мала залишитись у місті зі своєю 84-річною мамою, яка не може пересуватися самотужки.

“Він підкорив усіх своєю усмішкою, безстрашністю та рішучістю, гідною справжнього героя”, – зазначили в словацькому МВС.

Завдяки номеру, що залишила мама хлопчика на руці, він зміг зв’язатися з родичами, які пізніше прийшли зустріти його на кордоні.

Фото: Ministerstvo vnútra SR
Фото: Ministerstvo vnútra SR

“Я Писецька Юлія Володимирівна. Я громадянка України з міста Запоріжжя. Я багатодітна мама та вдова. Я хочу висловити свою щиру подяку всім словацьким прикордонникам, усім волонтерам Словаччини, які прихистили мою дитину, допомогли перетнути їй кордон. Я дуже вдячна, що ви допомогли врятувати мою дитину, бо поруч з моїм місто є атомна станція, яку російські окупанти обстрілюють”,сказала жінка у відеозвернені, опублікованому словацькими посадовцями. 

Нині врятований українець перебуває в безпеці в Братиславі. 

Нагадаємо, що, за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, через російську агресію з України вже виїхали 1,5 мільйона людей. Понад 100 тисяч біженців попрямували до Словаччини. 

Унаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 38 дітей. Нещодавно перша леді Олена Зеленська опублікувала фотографії деяких з них та закликала країни НАТО закрити небо над Україною, щоб припинити обстріли мирних міст.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter