Влада прикрашає звіти про забезпеченість переселенців – волонтери

Дата: 27 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Влада перебільшує результати своєї роботи у своїх звітах.

Про це заявив журналіст Informator.lg.ua та hromadske.tv Костянтин Рєуцький на круглому столі “Порушення прав людини в зоні АТО”.

Влада постійно перебільшує результати своєї роботи. Журналісти, що працюють в зоні АТО, бачать реальну ситуацію і їх дуже дратують занадто позитивні звіти держструктур. В реальності ж пишатися практично нічим – ні евакуація, ні поселення мирних громадян не організовані належним чином, – наголошує пан Рєуцький і називає бездіяльність влади злочинною. – Сьогодні державні органи влади звітують про надання допомоги більш ніж мільйону переміщених осіб, однак не існує жодної комплексної програми по наданню медичної та психологічної допомоги, розселенню, працевлаштуванню чи соціалізації на рівні виконавчої влади. Через бездіяльність Кабміну прийнятий закон про переселенців не працює, бо не прийнято відповідні нормативні акти. Більше за всіх потерпають від такої бездіяльності ті, хто живуть на межі з війною  – жителі підконтрольних українській владі Луганської та Донецької областей”.

За оцінками ООН, щонайменше 5 800 людей загинуло з початку конфлікту на сході України та близько 1,25 мільйонів українців полишило свої домівки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter