У Києві відбувся феміністичний марш

Дата: 10 Березня 2015
A+ A- Підписатися

8 березня у Києві відбувся марш “Фемінізм завжди на часі!”. Учасники пройшли від метро “Арсенальна” до Європейської площі, щоб нагадати про боротьбу жінок за свої права.

Більше 150 учасниць та учасників зібрались в цей день, щоб нагадати всім, що 8 березня – це не день жіночої краси і весни, а політичне свято – міжнародний день боротьби за права жінок. Активісти і активістки пройшли мирною ходою по вулиці Грушевського.

Марш проходив під звуки барабанів самба-бенду “Ритми спротиву” під гаслами: “Фемінізм завжди на часі!”, “Жінка – товаришка, а не товар!”, “Моє тіло – моє діло!”, “Геть усі патріархати, фемінізм у кожну хату!”.

На марші наголошували на тому, що попри те, що війна, жіноче питання й надалі залишається актуальним. Для жінок лишаються актуальними проблеми при прийомі на роботу, сексистська дискримінаційна риторика, об’єктивізація, насильство, яке, до того ж, зростає у цей напружений час. Жінки й надалі отримують нижчі зарплати, ніж чоловіки, беруть на себе всі обов’язки по вихованню дітей та роботі по дому. 

Спікерки маршу говорили про те, наше патріархальне суспільство стає все більш консервативним через його мілітаризацію. Вони також наголошували на необхідності впровадження чіткої гендерної політики у всіх сферах життя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter