Працевлаштування ЛГБТ: як захистити свої права на роботі

Дата: 15 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

“Гей-альянс Україна” в короткому відеоролику розповіли, як представникам ЛГБТ можна захищати свої права в різних сферах діяльності.

Із 2015 року друга стаття Кодексу законів про працю України містить пряму заборону на дискримінацію у сфері зайнятості, зокрема, за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Незважаючи на це, представники ЛГБТ часто зазнають утисків, коли про їхні орієнтації або ідентичності стає відомо в колективі або начальству, констатують у “Гей-альянсі”.

Ролик радить звертатися до суду, де доказами можуть стати роздруковані електронні повідомлення або записки, зроблені від руки, показання свідків, аудіо- та відеозаписи. Потерпілий від дискримінації має право вимагати компенсацію за час вимушених прогулів і поновлення на роботі, а також компенсацію моральної шкоди.

“Пам’ятайте, що завдяки гласності і правильним діям постраждалих, злочини та правопорушення у сфері працевлаштування стають видимими, а кожна заява і судовий прецедент стають важливими аргументами в боротьбі за права людини”,наголошують у “Гей-альянсі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter