#5488: ТИСНИ, аби НЕ ТИСНУЛИ на тебе! – акція під Офісом президента

Дата та час події: 05 Червня 2021, 12:00
A+ A- Підписатися

У суботу, 5 червня, о 12:00 громадські організації та активісти вийдуть під Офіс президента, щоб вимагати ухвалення законопроєкту №5488 та виступати проти насильства на ґрунті ненависті з боку ультраправих угруповань. 

За даними Центру прав людини ZMINA, у 2020 році сталося понад 100 випадків нападів та переслідувань активісток і активістів. Захист прав ЛГБТ визнано одним з найнебезпечніших видів активізму.
Тільки за останній тиждень радикальні угруповання вчинили чотири напади. 

“Нам набридло терпіти свавілля радикалів, постійні напади організованих злочинних угруповань на мирних активісток та активістів. Ми не терпітимемо саботажу поліції з ігноруванням систематичного насильства з боку радикальних консерваторів щодо ЛГБТ+-людей, феміністок та інших людей, яких вони вважають загрозою так званим традиційним цінностям!”

Організатори акції вимагають:

  • Якнайшвидшого ухвалення законопроєкту №5488 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації”.
  • Реформи поліції, прокуратури та судової систем.
  • Негайного розслідування нападів радикалів на ЛГБТ та феміністичні події, активісток та організації.
  • Зміни керівництва МВС, яке систематично ігнорує наші звернення та заяви, затягує та закриває справи щодо нападів радикалів.

Законопроєкт №5488 визначає нетерпимість як відкрите, упереджене, негативне ставлення стосовно категорії осіб, відмінних за такими ознаками, як раса, колір шкіри, політичні, релігійні та інші переконання, статева належність, вік, інвалідність, етнічне та соціальне походження, громадянство, сімейний і майновий стан, сексуальна орієнтація, ґендерна ідентичність, місце проживання, мова, та іншими ознаками. Проєкт пропонує додати до обтяжувальних обставин за адміністративне правопорушення вчинення правопорушення з мотивів нетерпимості.

Організатори закликають усіх небайдужих прийти та підтримати цей мирний мітинг і початок боротьби зі свавіллям радикалів та саботажу з боку поліції.

Організатори: ГО “Інсайт”, ГО “КиївПрайд”, Центр прав людини ZMINA, Заборона Медiа, ГО “Асоціація ЛГБТ “ЛІГА”, ГО “Гей-Альянс Україна”, Мережа Параюристів, ГО “Військові ЛГБТ”, “Ведмеді України”, ГО “ХЖО “Сфера”, ГО “Платформа Королев”, УГСПЛ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter