Бойовики знущалися з тіла вбитого медика

Дата: 22 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Проросійські бойовики на Донбасі здійснили наругу над тілом військового медика Миколи Ільїна, який загинув біля Зайцевого.

Про це повідомляє Укрінформ.

Тіло медика бойовики передали на підконтрольну українському уряду територію 17 липня, через чотири дні після загибелі. За словами журналістів Укрінформу, які мають у розпорядженні фотографії вбитого, знімки такі жахливі, що на них не можна дивитись і, тим більше, публікувати.

“Із незрозумілих причин воно було розпороте від таза до шиї, після чого грубо зшито. Також тіло не зберігалося в морзі, через що воно було покрите великими трупними плямами”, – описують їх у виданні.

Раніше на контрольованих окупантами інформаційних ресурсах також викладалося відео, як у голові трупа медика стирчить ніж.

Нагадаємо, що 13 липня група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками, отримавши підтвердження режиму “Тиша”, пішла до тіла вбитого військового, який напередодні підірвався на вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве. У цей час бойовики відкрили вогонь на ураження зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому.

Згодом у МЗС вбивство медика назвали воєнним злочином та пообіцяли не залишати цей факт поза увагою світу. Відомо, що ст. 6 Конвенції про поліпшення долі поранених і хворих у чинних арміях забезпечує захист медиків під час збройного конфлікту. Ст. 19 цієї ж конвенції категорично забороняє напад на стаціонарні установи та пересувні формування медичної служби.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter