Справа Устименка: суд ухвалив рішення про привід свідка Лісицького

Дата: 25 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Приморський районний суд Одеси, що розглядає справу про напад з ножем на громадського активіста Віталія Устименка 2018 року, ухвалив рішення про привід на наступне засідання свідка Євгена Лісицького.

Про це виданню ZMINA розповів голова Чорноморської правозахисної групи та блогер Ігор Кравець, присутній на засіданні.

Фото: Ігор Кравець

За словами Кравця, згадане клопотання подав прокурор, а адвокати обвинувачених назвали це спробою затягування справи.

“Це ключовий свідок у справі, який може вивести на організаторів і замовників. Він також фігурує в справі Григорія Козьми і Михайла Кузаконя (у 2018-му в автівку з ними всередині в’їхала вантажівка. – Ред.), але і там, і там він виведений із проваджень ще на етапі досудового розслідування”, – каже правозахисник.

На одному з попередніх засідань аналогічне клопотання заявляли адвокати Віталія Устименка, і його відхилили.

Нагадаємо, на Віталія Устименка 5 червня 2018 року напали з ножем  двоє невідомих поблизу одеської філії Суспільного телебачення, де Устименко вів програму “Тема дня”. Поліція кваліфікувала справу як замах на вбивство й оприлюднила фото підозрюваних.

25 вересня того ж року поліція затримала двох чоловіків – Станіслава Руденка та Юрія Гаврилюка – у Донецькій та Дніпропетровській областях. Їм оголосили про підозру та заарештували. 

Обвинувачені на засіданні. Фото: Ігор Кравець

У червні 2019-го справу почали розглядати по суті. 

Наступне засідання в цій справі заплановано на 10 липня. 

За перші три місяці поточного року аналітики правозахисного центру ZMINA зафіксували 23 випадки переслідувань громадських активістів в Україні. Йдеться про фізичні напади, псування майна, дискредитаційні кампанії та погрози.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter