Поліцейські на Дніпропетровщині змушували людей продавати наркотики та зброю для підвищення показників

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Начальнику Павлоградського відділу поліції на Дніпропетровщині, його заступнику, начальникові сектору та чотирьом оперативним працівникам повідомили про підозру за фактами створення злочинної організації, перевищення влади або службових повноважень, крадіжки, незаконного поводження зі зброєю, а також незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів.

Про це повідомили в прокуратурі Київської області.

За даними слідства, правоохоронці впродовж 2019–2020 років примушували місцевих жителів через підкуп вчиняти, зокрема, крадіжки, продавати наркотичні засоби та зброю під контролем поліцейських. Робили це силовики для швидкого розкриття і розслідування злочинів проти власності, громадської безпеки та у сфері обігу наркотичних засобів, а також для підвищення показників у роботі відділку. Крім того, людей, яким за скоєння злочинів платили гроші та давали наркотики, катували та залякували, щоб вони зізнавались у скоєнному. 

За місцем проживання та роботи поліцейських, зокрема в Павлоградському відділку поліції, провели понад 20 обшуків, під час яких вилучили речові докази, що доводять фальсифікацію кримінальних проваджень, засоби катування та інші докази, які підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції.

Наразі правоохоронці встановлюють усіх учасників протиправної діяльності та вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter