СБУ попередила замах на рівненського активіста: дружина затриманого “організатора” каже про тиск силовиків

Дата: 11 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Служба безпеки заявила, що попередила замовне вбивство активіста з Рівного, який протидіяв незаконному видобутку бурштину та вирубуванню лісів.

Про це повідомили у відомстві. 

Активіст, за інформацією слідчих, через свою громадянську позицію заважав зловмисникові налагодити оборудки з нелегального видобування бурштину та вирубування лісів у Рівненській і Житомирській областях. До тіньового бізнесу фігурант справи планував залучити афілійовані структури, а також представників кримінальних кіл.

Замовник убивства активіста нібито збирав інформацію про потенційну жертву і передав “кілеру” гранатомет РПГ-18 та дві бойові гранати.

Щоб попередити вбивство, правоохоронці імітували обставини злочину. 

“Правоохоронці затримали замовника в обласному центрі під час звітування “кілера” перед організатором злочину”, – розповіли в СБУ.

Наразі затриманому повідомили про підозру в умисному вбивстві, вчиненому на замовлення. Суд має обрати йому запобіжний захід. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне увʼязнення. 

Посилаючись на власні джерела, журналісти Суспільного телебачення повідомили, що СБУ затримала активіста Давида Ніколаєва. Цю інформацію підтвердили друзі затриманого у фейсбуці. 

Обшук і арешт Давид Ассіриєць Ніколаев і його сина Влада)))Щойно подзвонила Lybov Ukrainchuk і розповила що у неї…

Опубліковано Иваном Петуховим Неділя, 9 лютого 2020 р.

За їхньою іноформацією, чоловіка везуть до Києва. Водночас разом з Ніколаєвим СБУ нібито затримала і його сина Влада. 

У коментарі журналістам Суспільного дружина Ніколаєва Любов Українчук назвала затримання свого чоловіка тиском з боку силовиків за їхню громадську діяльність та протидію розкраданню державних ресурсів. Судячи зі сторінки Українчук у фейсбуку, вона є прихильницею мораторію на продаж землі

Також жінка зазначила, що доказів скоєння чи підготування до скоєння злочину правоохоронці не мають, тому подружжя оскаржуватиме їхні дії. Українчук додала, що, на її думку, це  затримання може бути пов’язане зі спробою рейдерського захоплення підприємства її чоловіка.

Водночас у телеграм-каналі “Штірліц”, також посилаючись на власні джерела, повідомили, що в Рівному СБУ попередила вбивство активіста УНСО та громадської організації “Полісся” Володимира Кубюка (у вузьких колах Кубік). 

Відомо, що Кубюк у 2015 році був причетний до так званої “сміттєвої люстрації” голови профспілок Рівненської області Миколи Шершуна. Тоді 64-річного чиновника звинуватили в оборудках на користь родичів ексрегіоналів та закинули в сміттєвий бак. Унаслідок таких дій чоловік зазнав травм, і його доправили до лікарні. Поліцейські кваліфікували дії “люстраторів” як хуліганство.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter