Нацрада позапланово перевірить ZІK та 112

Дата: 10 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів ZIK та “112” через імовірне розпалювання ворожнечі в їхньому ефірі. 

Про це повідомила пресслужба регулятора. 

Телеканал ZIK експерти перевірятимуть через вихід в ефір 26 листопада минулого року передачі “Кожен з нас президент”. Тоді в студії екснардепка Надія Савченко, нардеп Ренат Кузьмін та колишній народний депутат Михайло Добкін обговорювали заяву міністра оборони про можливе повернення ЗСУ до місць розведення військ, питання відкриття ринку землі та справи проти колишнього президента Петра Порошенка. Регулятор вважає, що в ній були висловлювання з ознаками порушень. 

Щодо телеканалу “112 Україна”, то Нацрада призначила його перевірку через низку передач, у яких брали участь нардепи Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Ілля Кива, Ренат Кузьмін, Наталія Королевська, Петро Симоненко, Олег Ляшко та інші. 

Після перевірки регулятор ухвалить рішення щодо ліцензіатів.

Нагадаємо, що нещодавно Нацрада оштрафувала на понад 100 тисяч гривень телеканал “Наш” через трансляцію інтерв’ю Миколи Азарова. У ньому колишній прем’єр-міністр, розповідаючи про події Революції гідності, збройну агресію Росії на Донбасі й анексію Криму, неодноразово використовував формулювання, які, на думку експертів, є спробою фальсифікувати історичні події. Висловлювання Азарова розцінили як заклик до повалення конституційного ладу, розпалювання ворожнечі, зазіхання на права і свободи людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter