Справу про вбивство Кирила Тлявова відправлять до Києва

Дата: 27 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Переяславський районний суд скерував матеріали справи щодо вбивства п’ятирічного Кирила Тлявова до Київського апеляційного суду.

Про це повідомляє Громадське. 

На засіданні в Переяславському суді, яке проходило 26 грудня, не розглядали питання продовження запобіжного заходу підозрюваним у вбивстві хлопчика, натомість розглядали питання відводу двох суддів.

Спочатку суддя Ігор Опанасюк задовольнив клопотання про відвід судді Ярослави Керекези, а потім сам узяв відвід, бо товаришує з одним із підозрюваних поліцейських Володимиром Петровцем.

У підсумку суд вирішив скерувати матеріали справи до Київського апеляційного суду, де її розглядатимуть далі. Продовжити розгляд у Переяслав-Хмельницькому суді було неможливо, адже це могли робити тільки судді Опанасюк і Керекеза.

Відомо, що Апеляційний суд має передати матеріали справи до іншого суду, який розгляне продовження тримання під вартою трьом підозрюваним. Має він це зробити до 31 грудня, адже цього дня спливає строк запобіжного заходу, а тому всі підозрювані у вбивстві можуть вийти на свободу.

Нагадаємо, що ДБР скерувало до суду обвинувальні акти щодо чотирьох осіб, причетних до вбивства п’ятирічного Кирила Тлявова. Усіх чотирьох звинувачують у хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї, а одного – у вбивстві дитини з необережності. У листопаді в ДБР назвали ім’я інспектора поліції, який стріляв у хлопчика. Ним виявився Іван Приходько – єдиний підозрюваний у справі, який обіймав таку посаду. 

Як відомо, 31 травня патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець у місті Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного Кирила, влучивши йому в голову. Дитину відразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким. 

На початку червня Кирило помер від отриманих поранень. Унаслідок цього голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади та просив керівництво Нацполіції скерувати його до зони проведення Операції Об’єднаних сил. Голів поліції в Переяславі-Хмельницькому також усунули з посад, а патрульних, імовірно винних у смерті дитини, посадили до СІЗО на два місяці. 

Згодом підозру вручили другові поліцейських Дмитру Кривошею та 15-річному сину одного з правоохоронців

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter