МЗС очікує, що Інтерпол невдовзі вилучить ветерана Мазура з розшуку

Дата: 12 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Україна очікує, що Інтерпол вилучить ім’я ветерана АТО Ігоря Мазура з розшуку після відповідного звернення українського МВС.

Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

“Я щойно мала контакт із Геращенком (заступником глави МЗС. – Ред.), і він сказав, що Мазур має бути знятий з цього переліку найближчим часом. Ще в суботу вони подали подання і очікують найближчим часом, що генеральний секретар Інтерполу прийме відповідне рішення”, – сказала Зеркаль.

Ще 10 листопада в МВС повідомляли, що Мазура затримали на кордоні з Польщею не на підставі встановлення червоної картки, а через подання циркулярного повідомлення, поширення якого обмежили певні країни.

На затриманого у Польщі українського ветерана війни з РФ унсовця Ігор Мазур «Тополю» було виставлено не червону картку…

Gepostet von Artem Shevchenko am Sonntag, 10. November 2019

Нагадаємо, що Мазура затримали на кордоні з Польщею 9 листопада. Причиною затримання стало внесення Росією його в міжнародний розшук за нібито участь у чеченських війнах у 1994–2000 роках. Невдовзі після цього українське МВС заявило, що РФ неправомірно використала канали й інструменти Інтерполу для політично вмотивованих переслідувань, а сам активіст відкинув усі висунуті йому російськими силовиками звинувачення. 

Ветерана передали на поруки генеральному консулу України в Любліні, а тому на час очікування та розгляду екстрадиційного запиту він мешкатиме в установі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter