Розведення військ на Донбасі відклали на тиждень

Дата: 07 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Розведення військ у Петрівському та Золотому, про яке домовилися на останніх переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську, відклали на тиждень. 

Про це повідомив міністр закордонних справ Вадим Пристайко під час брифінгу. 

#НАЖИВО: Спільна пресконференція Міністра закордонних справ України Вадима Пристайка та Міністра закордонних справ Латвійської Республіки Едгарса Рінкевичса

Gepostet von Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine am Montag, 7. Oktober 2019

Розведення військ мало розпочатися 7 жовтня. Після цього на тій територій мали залишитись українські поліцейські, які б охороняли правопорядок. Проте напередодні проросійські бойовики обстріляли Золоте та вбили одного українського військового. 

“Наше рішення (у Мінську. – Ред.) було про те, що розведення починається на сьомий день після того, як на конкретній цій ділянці зберігається мир і не відбувається обстрілів”, – пояснив Пристайко причину відтермінування розведення військ на Донбасі. 

Тепер, за словами очільника МЗС, обидві сторони чекатимуть ще сім днів, аби розпочати процес.

У свою чергу прессекретар Володимира Путіна  Дмитро Пєсков згодом наголосив, що Росія не може гарантувати відведення військ на Донбасі, бо нібито її військ на території України немає. 

“Ми говоримо про врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту. Кремль, безумовно, має певний вплив на республіки Донбасу. Але ви знаєте, що республіки Донбасу — самостійні суб’єкти у врегулюванні цього конфлікту”, – сказав він. 

Як відомо, разом з розведенням військ на Донбасі Україна погодила на останній зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську так звану “формулу Штайнмаєра”. Інформацію про підписання в українському суспільстві сприйняли неоднозначно, проте міжнародні партнери привітали цей крок.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter