Янукович хоче повернутися до України – адвокат

Дата: 24 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Експрезидент Віктор Янукович, якого на початку року суд визнав винним у держзраді та призначив 13 років ув’язнення, хоче повернутися до України. 

Про це з посиланням на адвоката президента-втікача Віталія Сердюка повідомляє 5 канал.

Після втечі у 2014 році Янукович постійно перебував на території Росії. За словами Сердюка, там експрезидент живе тимчасово. 

“Він зараз перебуває на території Російської Федерації тимчасово. І захистом здійснюються заходи, що забезпечать можливість його перебування на батьківщині”, – сказав адвокат. 

23 вересня в Апеляційному суді Києва розглядали оскарження вироку експрезиденту. Окрім скасування 13 років ув’язнення для Януковича захист колишнього очільника держави має ще декілька вимог.

“Основні завдання, поставлені клієнтом, – це зебезпечити притягнення до відповідальності винних у здачі Криму, винних у вчиненні антиконституційного захоплення влади або державного перевороту – зараз виконуються”, – додав Сердюк. 

Вирок Януковичу захист вважає необґрунтованим, а рішення щодо держзради судді нібито ухвалювали під тиском. Зі свого боку прокуратура називає вирок експрезиденту законним.

Згодом прессекретар сина колишнього президента Юрій Кірасир написав на своїй сторінці у фейсбуку, що нібито Європейський суд скасував санкції проти колишнього президента,одна не навів підтвердження цим словам. 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1408803585942634&id=100004390189138

Однак журналісти “Європейської правди” отримали рішення Суду ЄС загальної юрисдикції, яке скасовує лише минулорічні санкції Ради Європи стосовно Януковича, а тому колишній президент залишається під європейськими санкціями ще до березня 2020 року.

Як відомо, на початку цього року Оболонський райсуд Києва заочно визнав колишнього президента України Віктора Януковича винним у державній зраді й пособництві в агресивній війні. Суд над президентом-втікачем тривав 20 місяців, а розслідування злочинів, які він скоїв, – п’ять років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter