Вночі армія окупантів атакувала Київ та Дніпро: серед загиблих і постраждалих є діти

Дата: 26 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Пізно увечері 25 жовтня армія РФ атакували Дніпро ракетами, одна з них влучила в житлову забудову, унаслідок цього загинуло троє людей, серед них дитина. Того ж вечора російський дрон влучив у багатоповерхівку в Києві, через це загинула 14-річна дівчинка.

Про це повідомили голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак та мер Києва Віталій Кличко.

Наслідки російської атаки по Дніпру

У Дніпрі росіяни поцілили в житлову забудову, там спалахнула пожежа. Через атаку загинуло троє людей, серед них – дитина. Ще 19 цивільних постраждали, четверо з них – діти. Восьмеро людей госпіталізовані.

Внаслідок нічної ракетної атаки в місті є руйнування одразу на кількох локаціях. Пошкоджені 13 багатоквартирних й 2 приватні будинки, 30 авто. Понівечено корпуси лікарні.

Наслідки російської атаки по Дніпру

У Нацполіції зазначили, що місто атакували ракетами, але їхній тип не назвали.

“Зафіксовано пошкодження чотирьох житлових будинків у різних районах міста, зокрема внаслідок вибуху частково зруйнована двоповерхова житлова будівля. Пошкоджено медичний заклад, понівечені автомобілі”, – йдеться у повідомленні.

Наслідки російської атаки по Києву

Того ж вечора російський дрон влучив у житловий будинок в Соломʼянському районі Києва. Через влучання спалахнула пожежа, пошкоджені квартири з 17 по 21 поверхи.

Внаслідок атаки загинула дівчинка 2009 року народження, ще шестеро людей постраждали. Одного з постраждалих госпіталізували, іншим людям медики надали допомогу на місці. 

На місці для мешканців будинку розгорнули мобільний намет для надання необхідної допомоги.

Наслідки російської атаки на Київщині

Крім того, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій внаслідок нічної атаки росіян на Київщині постраждала ще одна дитина.

“На Бориспільщині пошкоджено приватний житловий будинок, гараж, у двоповерховому гуртожитку вибиті вікна. Постраждала дитина 2011 року народження”, – зазначили в пресслужбі ДСНС.

Згодом голова київської ОДА Руслан Кравченко уточнив, що через атаку російських безпілотників на Київщині також загинула цивільна жінка.

“… внаслідок атаки померла жінка 1968 року народження. Через падіння уламків ворожих цілей вона отримала поранення в області живота. Крім того, внаслідок атаки отримав незначні ушкодження хлопчик 13 років. Вся необхідна допомога була надана на місці”, – написав посадовець.

Він  додав, що станом на 9 ранку, внаслідок падіння уламків збитих російських дронів зафіксовані пошкодження 15 приватних будинків, 3 магазинів, одного багатоквартирного будинку та 3 підсобних приміщень в чотирьох районах області. Пошкоджені три автомобілі та лінія електропередач.

Нагадаємо, що поточного року зросла кількість та тривалість тривог, спричинених російськими атаками. До прикладу, на Київщині у 2023 році в середньому було дев’ять годин тривоги на тиждень, а цьогоріч – вже до 15 годин. Нещодавно на Київщині через російські дрони тривога тривала понад 14 годин.

Однією з причин такого зростання є нарощення Росією кількості ударних засобів, насамперед ударних безпілотників. До прикладу, вересень у 2024-му став першим за час великого вторгнення, коли росіяни щодня атакували Україну БпЛА.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter