Від початку осені з небезпечних районів Херсонщини евакуювалися понад 600 людей

Дата: 17 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
Через постійні обстріли та атаки російських дронів початку вересня з небезпечних районів Херсонської області евакуювалися вже понад 600 людей.
 
Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
 
Ілюстративне фото з відкритих джерел

“Я дуже прошу людей, які живуть у небезпечних районах, не ризикувати власним життям і життям рідних… Будь ласка, звертайтеся до обласного контактного центру за телефоном 0800 101 102. Я розумію наскільки важко залишити власну домівку, але загроза від дронів стає дедалі більшою”, – наголосив посадовець.

За його словами, влада готова допомогти з евакуацією та надати всю необхідну підтримку.

Він зазначив, що з початку вересня з області вже евакуювалися понад 600 людей.

Раніше Прокудін повідомляв, що станом на середину вересня близько 45 тисяч мешканців Херсонщини, які мають статус ВПО, перебувають в області – вони переїжджають з населених пунктів, що обстрілюються, в інші громади, де тихіше.

За словами чиновника, впродовж вересня окупанти понад 2700 разів атакували Херсонщину з дронів, а з початку жовтня – ще близько 1500 разів.

Тільки з першого дня осені через удари російських безпілотників загинули 14 людей, ще 206 дорослих і 3 дітей – травмовані.

Нагадаємо, 15 жовтня в Харківській області для всіх мешканців чотирьох громад Куп’янщини, включно з містом Куп’янськ, оголосили обов’язкову евакуацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter