“Подивись на груди”: в Україні запустили проєкт, який нагадує про важливість регулярного самообстеження

Дата: 16 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У межах місяця обізнаності про рак молочної залози бренд жіночої білизни U-R-SO спільно з художницею Іриною Максимовою, фондом підтримки онкохворих дорослих Inspiration Family та дев’ятьма відомими українками запустив проєкт “Подивись на груди!”.

Про це пише “Wonderzine Україна”.

Фото: Medical Plaza

Мета цієї ініціативи полягає в тому, щоб привернути увагу до того, що рак молочної залози залишається найпоширенішим видом онкології серед жінок в Україні, а також підкреслити важливість регулярного самообстеження та щорічних медичних оглядів грудей.

У межах проєкту в жовтні учасниці – серед яких Сабіна Мусіна, Олена Балбек, Юлія Тимошенко, Софія Безверха, Марія Кутишенко (Mamasita), Катерина Мотрич, Дарія Червона, Ірина Виговська й Анна Бурячкова – відвідали студію Ірини Максимової. Художниця створила анонімні замальовки їхніх оголених грудей у власному стилі.

Також учасниці поділилися своїми історіями щодо медичних оглядів, і на основі їхніх відповідей творці зняли мініфільм.

Представники бренду зазначили, що тепер U-R-SO показує ці замальовки із закликом “Подивись на груди!”. Ініціатива демонструє різноманітність жіночих тіл, підкреслюючи їхню унікальну красу. Окрім цього, вона делікатно заохочує українок приділяти увагу своєму здоров’ю, пропонуючи записатися на огляд до мамолога й турбуватися про себе без тиску.

У проєкті також наголосили, що процес малювання та розмови з кожною учасницею тривав приблизно 30 хвилин, що дорівнює тривалості стандартного огляду в мамолога. Зображення грудей героїнь стали основою благодійної колекції, до якої ввійшли листівки, плакати та сумки-шопери.

Зокрема, за 980 гривень можна придбати сумку-шопер, за 590 – плакат, за 65 – друковану листівку, а за 35 – електронну листівку.

Цей благодійний мерч можна придбати на офіційному сайті U-R-SO та в магазині бренду в Києві. Усі кошти, отримані від продажів, будуть передані фонду Inspiration Family, який у жовтні збирає 2,5 мільйона гривень на закупівлю медикаментів для жінок з метастатичним раком молочної залози.

Тогоріч ZMINA писала, що 15-річна Анна Лисенко розробила білизну для жінок, які зробили мастектомію – операцію з видалення молочної залози. Свою колекцію білизни Анна назвала “Це не недолік, це інша краса”.

Нагадаємо, що 29 вересня в Україні вже вчетверте відбувся міжнародний благодійний забіг Race for the Cure, присвячений підтримці жінок, які борються з раком молочної залози.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter