У Курській області військові РФ, ймовірно, розстріляли дев’ятьох українських військовополонених – Лубінець

Дата: 13 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
У Курській області російські військові, ймовірно, розстріляли беззбройних українських військовослужбовців. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до міжнародних організацій щодо цього злочину.
 
Про це повідомили аналітики проєкту DeepState та український Омбудсман Дмитро Лубінець.
 
Джерело: DeepState

“У соціальних мережах знову шириться інформація про можливий розстріл росіянами 9 українських військовополонених на Курщині. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими!”  зазначив Лубінець.

Він додав, що вже вкотре направив листи до ООН та МКЧХ щодо чергового злочину росіян. За словами Омбудсмана такі дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність.

Раніше аналітики проєкту DeepState повідомили, що з власних джерел їм стало відомо, що 10 жовтня росіяни розстріляли українських військовополонених у районі населеного пункту Зелений Шлях у Курській області.

“Від наших джерел у 1 ОТБр стало відомо, що підари (військові РФ. – Ред.) 10 жовтня розстріляли дронщиків та суміжників в районі н.п. Зелений Шлях. Додаткові деталі обставин з’ясовуються, але відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Проте кількість БК була обмежена, і вони були вимушені здатися”, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за словами Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, 6 жовтня у мережі з’явилося відео чергового воєнного злочину росіян розстріл беззбройних українських військових у Нью-Йорку на Донеччині.

Раніше ZMINA повідомляла, що правоохоронні органи отримали інформацію, що російські військові стратили на полі бою 93 українських військовополонених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter