Україна передасть Ватикану список журналістів, які перебувають у полоні в РФ

Дата: 12 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Володимир Зеленський звернувся за підтримкою до Папи Римського щодо обміну полоненими. Українська сторона передасть Ватикану список журналістів, які перебувають в російському полоні.

 Про це повідомила пресслужба президента України.

Фото: пресслужба президента

“Сьогодні ж вранці у Ватикані провів зустріч із Папою Римським Франциском і Держсекретарем кардиналом Пароліном. Дуже чутливе питання для України, для багатьох сімей в Україні – звільнення з російського полону наших людей. Воїни й цивільні, діти й дорослі. Тисячі українців і українок”, – йдеться у повідомленні.

Окремо Зеленський зробив наголос на полонених журналістах і розповів, що напередодні стало відомо про загибель у російському полоні української журналістки Вікторії Рощиної. Він попросив Понтифіка сприяти поверненню додому українських журналістів, громадських діячів, керівників громад з окупованої території, усіх захоплених у полон. На зустрічі домовилися, що Україна передасть список полонених журналістів.

“Нам відомо, що в полоні в Росії понад 400 жінок. Точно підтверджено через Міжнародний комітет Червоного Хреста та інші джерела, що в полоні перебувають 1700 цивільних людей. За нашими даними, це число може бути суттєво більшим”,зазначив президент. 

Він також додав, що майже всі, хто повертається з полону, потребують медичної допомоги й тривалої реабілітації.

Нагадаємо, вчора 11 жовтня на Майдані Незалежності відбулася акція, присвячена вшануванню пам’яті загиблої у російській неволі журналістки Вікторії Рощиної. Учасники заходу, серед яких були представники 50 ЗМІ, тримали у руках портрети жінки, а також розповідали про неї та її професійний шлях у журналістиці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter