В окупованому Маріуполі школярів змушують вчити історію російської писемності

Дата: 10 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Маріуполі школярів змушують вчити історію російської писемності, для цього тут планують відкрити лабораторію дитячого та підліткового читання “#ЗнайЧитай”.

Про це повідомили в міністерстві культури Росії, пише ZMINA.

Джерело: pixabay.com

Таку ж лабораторію 2023 року за підтримки російського уряду відкрили в окупованому Шахтарську на Донеччині. Таку ж установу в Маріуполі окупанти мають відкрити до кінця 2024 року.

Проєкт лабораторій дитячого та підліткового читання “#ЗнайЧитай” розроблений російською державною дитячою бібліотекою за підтримки мінкультури РФ. Тут окупанти навчають школярів історії російської мови та писемності, вітчизняного друкарства, російської народної казки тощо.

Нагадаємо, що русифікація окупованих регіонів України триває. Так, напередодні нового навчального року з російського Башкортостану на окуповану Луганщину завезли понад 7 тисяч примірників “методичок” для шкільних учителів, а також підручники з російської мови для школярів.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіяни та їхні поплічники підготували для школярів окупованої Луганщини щоденники з “патріотичним дизайном”: їх мають вручити як подарунок до нового навчального року.

У щоденниках подано інформацію, вигідну окупантам, під виглядом цікавих “фактів” про “ДНР”, її “державну символіку”, “важливі події” на території, що тимчасово контролюють росіяни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter