На півдні окупанти використовують нову тактику мінування, маскуючи вибухівки під каміння і сміття

Дата: 09 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Російська армія почала застосовувати нову тактику мінування на херсонському напрямку, активно використовуючи міни ПФМ-1, також відомі як “пелюстки”.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин, пише Укрінформ.

Ілюстративне зображення. Фото: канал “Дім”

Волошин пояснив, що ці міни, виготовлені з пластику і заповнені рідкою вибуховою речовиною, важко виявити звичайними засобами та міношукачами, що робить їх надзвичайно небезпечними. Він також зазначив, що російські військові використовують підступну тактику, покриваючи міни клеєм, обвалюючи їх у пилюці, бруді та дрібних камінцях, надаючи їм вигляду звичайного каменя.

Крім того, російські військові маскують ці міни, загортаючи їх у шматки тканини або маскувальні сітки, щоб вони мали вигляд сміття, бруду чи старих ганчірок, що ще більше ускладнює їхнє виявлення.

Речник також додав, що ці міни зазвичай не вбивають, а завдають серйозних поранень і що вони не мають функції самоліквідації. За його словами, “пелюстки” розкидаються за допомогою касетних боєприпасів, авіації, артилерії та дронів, причому російська армія намагається замінувати райони з великим скупченням людей.

Нагадаємо, що минулого тижня на Херсонщині двоє цивільних отримали поранення після підриву на вибухівці. Випадок трапився в селищі Антонівка. 

Місцева 59-річна жителька підняла із землі вибухонебезпечний предмет, що лежав поряд із зупинкою громадського транспорту. Як наслідок, вона та 61-річний чоловік, який стояв поряд, отримали поранення. Швидка забрала їх до лікарні з вибуховими травмами й уламковим пораненням спини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter