В Одесі жінка намагалася повісити російський прапор біля місця, де стояв памʼятник Катерині II

Дата: 08 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Увечері 7 жовтня мешканка Одеси намагалася вивісити російський прапор поблизу місця, де раніше стояв пам’ятник імператриці Катерині ІІ. Поліція встановила особу жінки й зараз зʼясовує всі деталі цього інциденту.

Відео та повідомлення про цей випадок спочатку зʼявилися в соціальних мережах, а пізніше інформацію підтвердили в тамтешній поліції.

Фото: УНІАН

Так, подія відбулася на Європейській площі міста. На відеозаписах, видно жінку в сонцезахисних окулярах і спортивному одязі, що залізла на постамент, де раніше стояв пам’ятник “Засновникам Одеси”, центральною фігурою якого була імператриця Катерина ІІ. Жінка розгорнула російський триколор і почала прикріплювати його до поверхні.

Цей момент привернув увагу групи перехожих, які почали вигукувати, вимагаючи припинити її дії, а потім кидали в неї склянки з напоями. Один із чоловіків зрештою вирвав прапор з її рук.

Інша небайдужа нагадала жінці, що нещодавно окупанти обстріляли місто і це призвело до жертв, на що та почала кричати, що ракети по Одесі нібито випускає не Росія, а триває “гібридна війна”. Коли її змусили зняти окуляри, вона почала говорити російською: “Ахмат – сила, Росія – міць, Аллаху акбар, Бог – один, хлопці”.

Спочатку люди збиралися спалити російський прапор, але замість цього передали його правоохоронцям.

У поліції розповіли, що змогли встановити особу цієї жінки. Вона зараз співпрацює зі слідчими й дає свідчення.

Пізніше жінку відвезуть до місцевого відділку поліції, де її діям нададуть правову оцінку.

Нагадаємо, що понад половину опитаних мешканців Одеси вважають винними в розв’язанні війни проти України не лише політичних керівників Росії, але й усіх громадян РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter