З окупованого Криму евакуювали родину офіцера ВМС України

Дата: 07 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

З окупованого російськими військовими Криму евакуювали родину офіцера ВМС України. 

Про це розповіли у ВМС ЗСУ. 

Скриншот відео

Порятунком займався загін спеціальної розвідки “Янголи”. 

Сім’ї довелося покинути півострів через переслідування з боку ФСБ. Вивозити з російської окупації довелося батьків офіцера, сестру та неповнолітню племінницю, яких наприкінці вересня затримали російські силовики. 

“Три дні їх незаконно утримували, психологічно тиснули та погрожували тортурами. Таким чином окупанти планували схилити до співпраці українського офіцера”, – кажуть у ВМС. 

Операцію з порятунку готували в режимі цілковитої таємності й у стислі терміни. За час, поки триває повномасштабне російське вторгнення, загалом загін спеціальної розвідки “Янголи” евакуював 73 людини, серед яких як цивільні, так і військові.

 

ВМС України звернулося до усіх військовослужбовців, яких окупанти шантажують та залякують рідних на тимчасово окупованих територіях. Таких військових просять звертатися до вищого керівництва ВМС України для евакуації рідних. 

Нагадаємо, що на початку повномасштабного російського вторгнення група українських військових на півдні опинилася в глибокому російському тилу, а тому була змушена ховатися від окупантів, маскуючись під цивільних та змінюючи конспіративні квартири. Виявивши бійців, росіяни захопили їх у полон, катували, вивезли до окупованого Криму, а невдовзі частину повернули в межах обміну. 

ZMINA розповідала історію одного з бійців з групи, молодшого сержанта Дмитра Рашкевича.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter