Росгвардійця Германа Калоєва підозрюють у катуванні жителя Запорізької області

Дата: 02 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Так званого військового коменданта окупованого селища Михайлівка Запорізької області Германа Калоєва підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни, зокрема жорстокому поводженні з цивільним населенням та катуванні місцевого мешканця.

Про це йдеться на сайті Офісу генпрокурора.

Підозрюваний Калоєв. Фото: myrotvorets.center

Слідчі вважають, що разом з іншими невстановленими російськими військовими Калоєв 22 квітня 2022 року ввірвався в приватне помешкання місцевого жителя.

Погрожуючи вогнепальною зброєю, окупанти викрали у власника 2850 гривень та ноутбук. Після цього без пояснення причин вони відвезли потерпілого до так званої комендатури, що облаштували в 3 відділенні поліції Василівського РУП ГУНП за адресою вул. Івана Франка, 2. 

Чоловіка незаконно помістили до ізолятора, де він перебував три дні. Потерпілого били й катували, оскільки він відмовився співпрацювати з окупаційною владою. Росіяни вимагали надати список власників мисливської зброї. 

Внаслідок катувань чоловікові зламали ребра, а Калоєв особисто порізав пальця та вибив зуба. Він наказав помістити чоловіка на чотири години в приміщення, в якому можна було розміститися лише стоячи.

Нагадаємо, що Служба безпеки України підозрює російського військового Магомеда Уздорбієва в порушенні законів та звичаїв війни, зокрема в побитті та катуванні старости з Луганщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter