Впродовж поточного року майже 700 українських сімей усиновили дітей

Дата: 18 Вересня 2024
A+ A- Підписатися
Впродовж 2024 року понад 665 українських сімей усиновили дітей, крім того, ще більш як 2 тисячі сімей перебувають у статусі кандидатів.
 
Про це повідомила голова Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова.
 
Фото з відкритих джерел

За її словами, попри війну кількість охочих усиновити дитину лише зростає. Більшість родин чекає на маленьких дітей, однак на обліку з усиновлення перебуває понад 10 тисяч дітей віком від 11 до 18 років, а також діти з інвалідністю та сімейні групи – брати й сестри.

“Ми маємо багато прикладів родин, які попри воєнні дії ухвалили рішення усиновити дитину. Ми щиро вдячні таким родинам за їхню теплоту, турботу й любов. Однак багато дітей іще чекають на нашу допомогу”, – зазначила посадовиця.

Щоб якомога більше людей дізналися про можливості прийняття дітей у родину – чи то про всиновлення, чи про прийомну сім’ю, чи опіку або дитячий будинок сімейного типу – держава запустила онлайн-платформу dity.gov.ua. Тут можна ознайомитися з різними варіантами, що підійдуть родині та дитині.

Тулякова додала, що наразі чимало дітей перебувають в інтернатах та евакуйовані за кордон. Вона підкреслила, що держава створила умови для того, щоб процес усиновлення був можливий, де б ці діти не перебували сьогодні.

Нагадаємо, станом на серпень поточного року в Україні понад 45 тисяч дітей жили в родинах опікунів та піклувальників. 

Раніше ZMINA повідомляла, що в Україні загалом діє понад дві сотні інтернатів та понад три сотні територіальних центрів соціального обслуговування. Такі заклади мали б зникнути ще минулого року, адже уряд проводить деінституалізацію цих установ. 

Більшість українських інтернатних закладів розташована в сільській місцевості, що може заважати деінституалізації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter